Tiedote
Julkaisuvapaa: 2.3.2020 klo 12.00

Brunbergin Suukko saa uuden pakkauksen juhlavuoden kynnyksellä

 

Brunberg uudistaa klassikkotuotteensa Suukon pakkauksen. Tuotteena Suukko on lajinsa ainoa Suomessa: näitä suklaakuorrutettuja vaahtomakeisia valmistetaan vain Brunbergin tehtaalla Porvoossa. Suukko tuli tuotantoon vuonna 1951 ja on ollut yksi Brunbergin tunnetuimmista tuotteista siitä lähtien.

Makeistehdas Brunberg on tehnyt pakkausuudistustyötä tuote kerrallaan viime vuosien aikana. Tavoitteena on pidetty kaikkien pakkausten uudistumista ennen yrityksen 150-vuotisjuhlavuotta, jota vietetään ensi vuonna.

Näin perinteisen, jo useamman sukupolven muistoissa elävän tuotevalikoiman pakkausuudistus on tehtävä huolella ja harkiten, kertoo Brunberg Oy:n toimitusjohtaja Katarina Enholm.

Pakkausuudistus aloitettiin Alku-tuoteperheestä ja Tryffeleistä. Iso Suukko-rasia oli viimeinen, mutta ei suinkaan vähäisin uudistus. Aikataulussa kuitenkin pysyttiin hyvin ja työ valmistuu juuri sopivasti juhlavuoden kynnyksellä.

Uusi rasia kauppoihin kevään aikana

Aiemmin uusitut pienet Suukko-rasiat otettiin Enholmin mukaan hyvin vastaan. Ison Suukko-rasian uudistaminen on ollut tärkeä ja pitkä prosessi. Brunbergilla ollaan hyvin tyytyväisiä uuteen pakkaukseen, joka valloittaa kauppojen hyllyt kevään aikana.

Rasiassa on jotain uutta, jotain vanhaa ja siitä henkii brändin ydin: perinteiden vaaliminen, porvoolaisuus ja hyvät makumuistot. Kuvituksessa on 1950-luvun Porvoo-maisemaa. Pakkauksen koko, värit ja materiaali ovat pysyneet samoina. Toimme myös hiukan lisää informatiivisuutta pakkaukseen: mausta kertova piktogrammi helpottaa oikean maun valintaa ja lajitteluohjeet kierrättämistä, Enholm kertoo.

Maltillista kasvua ja kehitystä

Brunberg on brändinä vahva ja vakaa, vaikka yritys ei olekaan lähtenyt kilpailemaan valtavalla kasvulla suurten makeisyritysten kanssa. Kasvua ja jatkuvaa kehitystä kuitenkin haetaan.

Maku on se, johon meillä panostetaan ja johon asiakkaamme ovat tottuneet luottamaan. Tuotekehitystyössä otetaan koko ajan enemmän huomioon erilaisia ruokavalioita noudattavien kuluttajien tarpeet ja toiveet niin, että jokaiselle löytyisi valikoimistamme jotain hyvää. Esimerkiksi Suukot ovat nykyään laktoosittomia, koska niin monet asiakkaat sitä toivoivat, toteaa Enholm.

Lisätietoja: Katarina Enholm, katarina.enholm@brunberg.fi, puh. 050 635 44
Kuvapankki: www.brunberg.fi/media/kuvapankki/

Brunberg Oy on porvoolainen perheyritys, joka on perustettu vuonna 1871. Makeistehtaan tuotantolinjoilla yhdistyvät moderni teknologia ja perinteinen käsityö. Brunberg on muun muassa Suomen ainoa Suukkojen, riisisuklaan ja sokerittoman suklaan valmistaja sekä Pohjoismaiden ainoa laktoosittoman maitosuklaan valmistaja.

Takaisin