Tiedote 19.9.2012

Laktoosi-intoleranssista kärsivät voivat vihdoin herkutella maitosuklaalla. Porvoolainen makeisvalmistaja Brunberg valmistaa laktoositonta maitosuklaata ainoana suklaavalmistajana Pohjoismaissa.

Suomalaiset ovat perinteisesti olleet maitosuklaan ystäviä, ja maitosuklaa on edelleen tummaa suklaata ja valkosuklaata suositumpaa. Perinteinen maitosuklaa sisältää kuitenkin runsaasti laktoosia, eikä siksi sovellu laktoosi-intoleranteille. Aiemmin laktoosin aiheuttamista vaivoista kärsivät ovatkin joutuneet tyytymään laktoosittomaan tummaan suklaaseen.

Maitotuotteiden sisältämä maitosokeri eli laktoosi voi aiheuttaa monille vatsavaivoja kuten turvotusta, ilmavaivoja, kipua ja ripulia. Oireet ovat vaarattomia, mutta epämiellyttäviä, ja niistä kärsii lähes viidennes suomalaisista aikuisista. Lapsilla laktoosi-intoleranssi todetaan usein kouluiässä.

– Laktoositon maitosuklaa ilahduttaa varmasti etenkin laktoosi-intoleranssista kärsiviä lapsia, sillä lapset usein vierastavat tumman suklaan vahvaa makua. Nyt saa luvan kanssa herkutella pehmeän makuista maitosuklaata, lupaa Brunbergin toimitusjohtaja Katarina Enholm.

Brunbergin laktoositon maitosuklaa ei sisällä lainkaan laktoosia ja on lisäksi gluteeniton. Laktoositonta herkkua on saanut tähän asti vain 50 gramman levyissä, mutta nyt markkinoille on saatu isompi 150 gramman suklaalevy. Parannellun reseptin kaakaopitoisuus on noin 37 %  ja maitopitoisuus noin 20 %.

Lisätietoja:
Katarina Enholm, toimitusjohtaja
Brunberg Oy
p. 019 548 42 54
katarina.enholm@brunberg.fi

Kuvapyynnöt:

martina.somervalli@brunberg.fi

 

Takaisin