Makean alku ja juuri – Sokerileipurimme Jannen vinkit!

Brunbergin makeistehtaan juuret ovat A.W. Lindforsin leipomossa, jossa 16-vuotias Lennart Brunberg aloitti työt vuonna 1907. Hän osti leipomon makeistoiminnot vuonna 1928, ja loppuhan onkin historiaa! 


Kuljemme edelleen Lennart Brunbergin viitoittamalla tiellä. Sen kunniaksi tarjoilemme tällä sivulla makeita vinkkejä, joita on helppo toteuttaa omassa keittiössä. Meillä on ilo esitellä Brunbergin konvehtiosastolla työskentelevä Janne, jonka keittiössä syntyy vapaa-ajallakin herkkuja. Uusista vinkeistä ilmoittelemme Brunbergin Facebookissa ja Instassa, joten meitä kannattaa seurata myös some-kanavissa.

Jos leipominen ja ruuanlaitto kiinnostaa, kannattaa tutustua myös Jannen omaan blogiin, joka löytyy täältä: Jannen Keittiössä


Toffeepala-tiikerimuffinit (12 kpl)

Hauskat tiikerimuffinit kätkevät sisäänsä herkullisia sulaneita toffeepaloja. Nämä muffinit ilahduttavat koko perhettä äitienpäivänä!

Ainekset:

  • 60 g (0,75 dl) rypsiöljyä
  • 130 g (1,5 dl) maitoa
  • 2 kananmunaa
  • 140 g (2 dl) sokeria
  • 0,5 tl suolaa
  • 0,5 tl vaniljasokeria
  • 200 g (3 dl) puolikarkeita vehnäjauhoja
  • 10 g (3 tl) leivinjauhetta
  • 240 g Brunberg toffeepaloja
  • 4 rkl kaakaojauhetta
  • 2 rkl maitoa

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Mittaa kulhoon rypsiöljy, maito, kananmunat, sokerit ja suola. Sekoita. Pilko toffeepalat pienemmiksi. Mittaa toiseen kulhoon vehnäjauho, leivinjauhe ja pilkotut toffeepalat ja sekoita ne keskenään. Sekoita nämä nesteiden joukkoon.

Kaada puolet taikinasta toiseen kulhoon ja lisää kaakaojauhe ja 2 rkl maitoa. Sekoita.

Lusikoi molempia massoja vuorotellen amerikanmuffinssivuokiin ja paista uunin keskitasolla n. 15 minuutin ajan.


Laktoositon suklaakuorrute donitseille

Suklaakuorrute kruunaa donitsit – ostatpa ne valmiina kaupasta tai leivot itse alusta alkaen. Suklaakuorrute on helppo ja nopea valmistaa. Pieni määrä glukoosisiirappia antaa kauniin kiillon kuorrutteeseen. Parasta on, että kuorrute on myös laktoositon.

Tarvitset:

  • 8 kpl donitseja
  • 70 g vispikermaa (laktoositon)
  • 15 g glukoosisiirappia
  • 75 g Brunberg laktoositonta maitosuklaata tai tummaa suklaata (53%)
  • 15 g voita (laktoositon)
  • koristeluun strösseleitä/nonparelleja

Kiehauta kerma pinnoitetussa kattilassa. Liuota kuuman kerman joukkoon glukoosisiirappi. Paloittele suklaa kattilaan ja anna sen sulaa rauhassa kerman joukkoon sekoittamatta. Kun suklaa on täysin sulanut, sekoita kuorrute tasaiseksi. Lisää voi ja sekoita.

Dippaa donitsit suklaakuorrutteeseen ja ravistele ylimääräinen kuorrute pois. Koristele ja jähmetä viileässä.