Meddelande
Fritt att publicera: 2.3.2020 kl. 12

Brunbergs Kyssar får ny förpackning inför jubileumsåret

 

Brunberg förnyar förpackningen för sin klassiker Brunbergs Kyssar. Som produkt är Kyssen den enda av sitt slag i Finland: chokladglaserade skumbollar tillverkas endast i Brunbergs fabrik i Borgå. Kyssen lanserades år 1951 och har varit en av Brunbergs mest kända produkter sedan dess.

Chokladfabriken Brunberg har förnyat sina förpackningar, en i taget, under de senaste åren. Som målsättning har företaget haft att förnya dem alla före företagets 150-års jubileum, som firas nästa år.

– Förpackningsförnyelser för ett så traditionellt produktsortiment måste göras med omsorg och eftertanke för produkterna är knutna till smakminnen för flera generationer, påpekar Brunberg Oy:s verkställande direktör Katarina Enholm.

Alku-produktfamiljens och tryffelns förpackningar var de första som förnyades. Sist men inte minst förnyas den stora kyssasken. Tidtabellen höll och projektet avslutades lagom inför det kommande jubileumsåret.

De nya kyssaskarna till butikerna under våren

Förnyandet av de mindre kyssförpackningarna togs väl emot enligt Enholm. Den stora kyssaskens förnyelse har varit en viktig och lång process. På Brunbergs är man mycket nöjda med den nya designen som kommer att finnas i butikernas hyllor under vårens lopp.

– Asken har något nytt, något gammalt och speglar varumärkets identitet: respekt för traditioner, Borgå som företagets hemort och goda smakminnen. Bilden på asken är ett Borgå-motiv från 1950-talet. Förpackningens storlek, färg och material har bibehållits. En nyhet är att praktisk information har lagts till på förpackningen: ett piktogram som beskriver smaken och underlättar valet av rätt smak samt sorteringsanvisningar som underlättar återvinningen, tillägger Enholm.

Moderat tillväxt och utveckling

Varumärket Brunberg är starkt och stabilt, men företaget har inte gått med i någon tillväxttävling med de stora godisföretagen. Tillväxt och utveckling är ändå viktiga för förtaget.

– Vi satsar på smak, och våra kunder litar på att det är vad de får, då de köper Brunbergs godis. I produktutvecklingen tar man mer och mer i betraktande olika specialdieter som konsumenterna följer, så att så många som möjligt ska kunna hitta något passande i vårt sortiment. T.ex. Kyssarna är nuförtiden laktosfria, ett önskemål från många kunder, sammanfattar Enholm.

Tilläggsuppgifter: Katarina Enholm, katarina.enholm@brunberg.fi, tel. 050 635 44
Bildbank: www.brunberg.fi/sv/media/kuvapankki/

Brunberg Oy är ett familjebolag från Borgå, som är grundat år 1871. På chokladfabrikens produktionslinjer förenas modern teknologi och traditionellt hantverk. Brunberg är bland annat den enda tillverkaren i Finland av Kyssar, rischoklad och sockerfri choklad samt Nordens enda tillverkare av laktosfri mjölkchoklad.

Takaisin