Press meddelande 19.9.2012

Personer med laktosintolerans kan äntligen njuta av mjölkchoklad. Borgåföretaget Brunberg är det enda godisföretaget i Norden som tillverkar laktosfri mjölkchoklad.

Finländarna har traditionellt sett varit vänner av mjölkchoklad, och mjölkchokladen är fortfarande betydligt populärare än mörk choklad och vit choklad. Den vanliga mjölkchokladen innehåller dock rikligt med laktos, och lämpar sig därför inte för laktosintoleranta. Tidigare har personer som inte tål laktos fått nöja sig med den laktosfria mörka chokladen.

För många medför mjölkprodukternas mjölksocker dvs. laktosen magbesvär såsom uppblåshet, luftbesvär, magont och diarré. Symptomen är ofarliga, men otrevliga, och i Finland åsamkar laktosen problem hos en femtedel av den vuxna befolkningen. Hos barn diagnostiseras laktosintolerans ofta i skolåldern.

– Vår laktosfria mjölkchoklad gläder säkert främst barn med laktosintolerans, för få barn uppskattar den mörka chokladens starka smak. Nu kan barnen njuta av den lena mjölkchokladens smak utan efterföljande symptom, lovar Brunbergs verkställande direktör Katarina Enholm.

Brunbergs laktosfria mjölkchoklad innehåller ingen laktos och är dessutom glutenfri. Tidigare har man fått denna laktosfria delikatess endast som en 50 g kaka men nu har en större storlek lanserats, dvs. en 150 g chokladkaka. Det förbättrade receptets kakaohalt är ca 37% och mjölkhalten ca 20%.

Tilläggsuppgifter:
Katarina Enholm, verkställande direktör
Brunberg Oy
p. 019 548 42 54
katarina.enholm@brunberg.fi

Bildförfrågan:

martina.somervalli@brunberg.fi

 

 

Takaisin