Brunberg Oy är en finländsk chokladfabrik, hemma i Borgå. Brunberg, som är ett familjeföretag, har genom tiderna alltid utövat sin verksamhet i Borgå stad.

Brunbergs moderna produktionslinjer representerar dagens senaste teknologi. Det traditionella handarbetet har ändå fortfarande en oersättlig roll i fabriken, där skickliga yrkesmänniskor arbetar vid sidan om produktionslinjerna.

Den förstklassiga kvaliteten är produkternas bästa reklam. De äldsta recepten har bevarats i ursprunglig form. Stor vikt läggs vid alla andra sötsakers sammansättning i varje produktsats.

 

Brunbergs specialiteter

 

Brunberg vill erbjuda konsumenterna även sådana produkter som inte ingår i andra tillverkares sortiment. Den här inriktningen har visat sig vara korrekt, för Brunbergs sötsaksfabrik har med sina produkter nått ut till en egen lojal kundkrets. Brunberg tillverkar till exempel chokladplattor och har specialiserat sig på sockerfri choklad och laktosfri mjölkchoklad. Brunberg är Finlands enda tillverkare av sockerfri choklad och Nordens enda tillverkare av laktosfri mjölkchoklad.

Brunberg är också Finlands enda tillverkare av kyssar och rischoklad.