Tiedote 29.1.2014

Brunbergin satavuotias Alku uuteen myyntipakkaukseen

 

Suomen sadan merkittävimmän brändin joukkoon lukeutuva makeistehdas Brunberg Oy uusii myyntipakkauksensa. Asteittain etenevän uudistuksen suunnittelee tamperelainen markkinointiviestinnän toimisto KarpaloGroup. Tammikuun aikana kauppojen hyllyille ilmestyy uudessa asussa kuluttajien arvioitavaksi eräs suomalaisuuden instituutio: yli satavuotias Alku-karamelli, joka on yksi vanhimmista Suomessa valmistetuista makeisista ja vanhin kermakaramelli.

Yli sadan vuoden ajan suomalaisille on maistunut Brunbergin Alku-karamelli, ja erityisen suosittu se on ollut häämakeisena.

‒ Suunnittelutyön alusta asti oli selvää, että olemme suuren suomalaisen instituution äärellä. Tästä syystä työryhmä tekikin työtään kieli keskellä suuta, pakkauksen suunnitellut AD Kukka-Maaria Jaatinen kertoo. ‒ Halusimme pitää kiinni arvokkaasta suomalaisesta perinnöstä, mutta samaan aikaan luoda kuluttajan katsottavaksi uuden ja raikkaan ilmeen.

Mummolan muistot ja täyteläinen koostumus

Brunbergilla elävän muistitiedon mukaan Alku-karamellin resepti on peräisin pietarilaisilta makeismestareilta Sladkoffilta ja Kulakoffilta. Sen valmistus aloitettiin vuoden 1910 tienoilla William Wiikin makeistehtaalla, josta resepti siirtyi yrityskaupan myötä Lindforsin makeistehtaan valikoimiin 1910-luvulla. Lindforsin makeistehtaalla oppinsa saanut Lennart Brunberg osti tehtaan vuonna 1928, jolloin yrityksen nimi muuttui Brunberg-Lindforsiksi ja vuonna 1958 Brunberg Oy:ksi. Koko historiansa ajan Alku-karamellia on valmistettu samalla reseptillä.

‒ Mummolan muistot ja pehmeän täyteläinen koostumus ovat ne Alku-karamellin elementit, jotka uudet suomalaiset sukupolvet aina tunnistavat, toimitusjohtaja Katarina Enholm listaa. ‒ Brunberg on vanha ja arvostettu, ja nimenomaan suomalainen brändi. Pakkausuudistuksella haluamme osoittaa arvostusta tätä jatkamaamme yli satavuotista perinnettä kohtaan.

 

Lisätiedot:

Toimitusjohtaja Katarina Enholm, Brunberg Oy
GSM +358 19 548 4254, katarina.enholm@brunberg.fi

Toimitusjohtaja Johanna Kestilä, KarpaloGroup
GSM +358 40 705 4494, johanna@karpalogroup.fi

 

Takaisin